Individuele assertiviteitstraining kind

Soms kan het erg moeilijk zijn om door te hebben dat je kind wellicht iets weerbaarder zou mogen zijn. Als ouder weet je niet beter dan dat jou kind zo is, zoals hij is. Totdat er kleine signalen voorbij gaan komen, waarvan je steeds meer kan gaan denken dat je er toch misschien iets mee moet doen. Je kind zou erg verlegen kunnen zijn, heeft wellicht moeite met contact zoeken met andere kinderen, wordt gepest en weet niet wat terug te zeggen of doen, wordt enorm bang bij nieuwe uitdagingen, heeft weinig vertrouwen in zijn eigen kunnen, kan onzeker zijn, durft vrij weinig te ondernemen, heeft veel angsten, slaapt moeilijk of wellicht heeft jouw kind andere klachten of aandachtspunten.

Een individuele weerbaarheidstraining zou wat kunnen zijn voor je kind, omdat je kind dan alle aandacht krijgt om aan zijn/haar doelen te kunnen werken samen met mij.

Elk kind is anders en heeft andere behoeftes of doelen om aan te werken.Tijdens het (telefonisch) kennismakingsgesprek kijken we samen waar je kind ondersteuning in kan gebruiken en van daaruit pas ik de trainingen op maat aan.

Wat gaan we doen?

 • De eerste training zal voornamelijk uit fysieke beweging bestaan.Ken je dat gevoel dat als je hoofd vol zit, of je bent boos of verdrietig dat het tijdens het sporten minder wordt? Ik wil direct ruimte en energie creëren, zodat er nieuwe aspecten aangeleerd kunnen worden.
 • De tweede training zal voornamelijk gaan over de uitstraling en lichaamstaal. Wanneer andere kinderen zien dat je kind stevig in zijn/haar schoenen staat, de juiste antwoorden geeft en uitstraalt dat het hem/haar helemaal niets doet wat hij/zij van je vindt, dan heeft hij/zij geen reden meer om hem/haar lastig te vallen! We gaan samen aan de slag met interactieve oefeningen.
 • De derde training zal voornamelijk gaan over het zelfvertrouwen van je kind. Door je zelfvertrouwen te vergroten, moet je eerst leren op jezelf te vertrouwen. Dit doe je door angsten te overwinnen, onzekerheden uit de weg te ruimen en leren voor jezelf op te komen. Ook hier gaan we samen aan de slag met interactieve oefeningen.
 • De vierde training zal voornamelijk gaan over positief denken. Heeft je kind weleens het gevoel dat hij/zij denkt dat hij/zij iets toch niet kan? Dat anderen over hem/haar praten? Dat kinderen toch niet met hem/haar willen praten omdat.....? Dat heeft allemaal te maken met hoe hij/zij over zichzelf denkt! We gaan samen door middel van interactieve oefeningen aan de slag met hoe hij/zij positief kan leren denken over zichzelf en anderen!

Waar bestaat de Individuele assertiviteitstraining uit?

 • Gratis Telefonisch kennismakingsgesprek
 • 5 trainingen á 1 uur (ongeveer elke week 1 in overleg) (vervolgtrainingen mogelijk)
 • Opdrachten voor thuis voor tussen de trainingen door
 • Na elke training mail naar ouders met info over de training en tips/handvatten voor ouders
 • Mogelijkheid tot contact opnemen met mij, tijdens het traject
 • Mogelijkheid om in 2 termijnen te betalen
 • Na de eerste training wordt een factuur gestuurd

Kickboksen

Weerbaarheidstraining

Kosten individuele coaching:

 • 5 trainingen á 1 uur (per training)
 • kosten in totaal € 299,00 (inclusief btw)

Waar worden de trainingen gegeven?

In  een gymzaal naar keuze in Assendelft of Zaandam.

(Mogelijkheid voor ergens anders, echter in overleg)

Meer informatie

Na elke training krijgt je kind opdrachten mee om het geleerde te oefenen. Wanneer uw kind bij mij nieuwe aspecten aanleert, blijft het nog beter hangen als hij/zij thuis ook blijft oefenen.

Door een opdrachtenboekje mee te geven met opdrachten, vragen en foto's is het niet een zware opgave om ermee aan de slag te gaan.

Tevens stuur ik na elke training een mail naar de ouders toe om jullie op de hoogte te stellen van wat we die training hebben gedaan.
Ik kan me voorstellen dat je als ouder wilt weten wat je kind heeft gedaan tijdens de training (ook omdat niet alle kinderen willen vertellen over hun ervaringen). Op deze manier weet je dan ook een beetje wat je kind die week voor opdrachten moet beoefenen. Om de doelen van jullie kind zo goed en zo snel mogelijk te kunnen realiseren, ben ik van mening dat we samen sterker zijn om jullie kind te kunnen helpen. Daarom geef ik per mail ook tips aan de ouders over wat zij kunnen doen om hun kind thuis te kunnen helpen in zijn/haar doelen.
Schroom niet om tijdens dit traject mij te mailen voor vragen of andere aspecten.

Samen staan we sterk!

Vertrouwen en veiligheid