Weerbaarheidstraining volwassenen

Een kwart van de werknemers is ooit gepest

Ruim een kwart van de mensen in Nederland is weleens gepest door collega’s of leidinggevenden. Afgelopen jaar waren een half miljoen werknemers slachtoffer van pesterijen op de werkvloer.

Helaas kan pesten op de werkvloer ervoor zorgen dat je: erg veel stress ervaart, je ziek kan melden, minder goed slaapt, met tegenzin naar je werk gaat, fysieke klachten krijgen, gefrustreerd voelt enz.
Het is soms erg moeilijk toe te geven dat je gepest wordt omdat sommige denken dat dit alleen bij kinderen gebeurt. Nee helaas niet!
Je hoeft je net maar even anders te kleden, anders eruit te zien, onzeker over te komen, niet goed antwoordt weten te geven of iets anders en een pester weet je te raken.
Het pesten kan behoorlijke impact hebben op een mens, je kan er je leven lang last van hebben.

Wanneer je zelf kinderen krijgt zou dit je kunnen achtervolgen omdat ouders hun kinderen dan vaak meer willen beschermen om ervoor te zorgen dat zij nooit gepest gaan worden.
Door pesten kun je minder zelfvertrouwen krijgen, maar ook door andere dingen die gebeurd zijn.
Er hoeven maar een paar traumatische gebeurtenissen voor te komen en je kan al een flinke knauw oplopen.

Bijna dagelijks spreek ik ouders over de doelen van hun kinderen. En bijna elke ouder geeft aan het gedrag (bijvoorbeeld onzekerheid) van hun kind te herkennen, omdat ze dit zelf ook ervaren, of ervaren hebben in het verleden.
Vervolgens ga ik het kind trainen en geef ik daarna handvatten aan de ouders om hun kind te helpen.
Je ziet als ouder je kind groeien en meer zelfvertrouwen krijgen, maar wie gaat jou helpen?

Nou... ik!    

Tijdens deze weerbaarheidstraining voor volwassenen leren we diverse aspecten waardoor je beter voor jezelf op leert komen, meer zelfvertrouwen krijgt, zelfverzekerder overkomt in houding, stem en antwoorden geven, je lekkerder in je vel voelt, sociale contacten aangaat, minder onzeker bent en veel meer.

Je kan hiermee jezelf helpen tijdens je dagelijks leven, maar bijvoorbeeld ook je kind beter adviseren rondom meer zelfvertrouwen.
Als ouder heb jij een voorbeeldfunctie voor je kind en wanneer jij als ouder sterk in je schoenen staat, laat jij zien dat je de wereld aankunt. Je kind neemt dit niet alleen over, maar vraagt je ook sneller om advies als het ziet dat jij alles aankan.
Diverse ouders zorgen eerst voor hulp voor hun kind en dat is logisch want je wilt als ouder dat jouw kind zich happy voelt, pas dan voel jij je als ouder ook gelukkig. Maar doe jezelf niet te kort, eigenlijk zou het andersom moeten.

Wanneer je je als ouder/mens sterk voelt, kun je veel meer aan, zie je dingen beter in perspectief, weet je dingen beter op te lossen en weet je de juiste hulp voor je kinderen te vinden.
Ik weet er alles van als moeder en ik heb mezelf regelmatig op de derde of vierde plek gezet als het gaat om voor mezelf zorgen.
Maar ik heb er ook voor moeten boeten omdat het steeds zwaarder voor me voelde op een gegeven moment.

Het is nu echt tijd voor jou! Ga ervoor en wordt de persoon die je altijd al wilde zijn!

 

Hier een hele mooie ervaring van Patricia:

”Ook volwassenen kunnen zich niet altijd goed verweren. Ik kon dit ook niet. Nu zat ik al een tijd in een modus dat ik daar helemaal klaar mee was, want ik wilde er vanaf dat mensen over mijn grenzen gaan, en ik mij vaak ‘minder belangrijk’ voel dan een ander. Ik heb bij merel op een hele prettige manier een start gemaakt om hier vanaf te komen. Zij heeft mij inzichten gegeven, deuren open gezet, waarmee ik aan de slag kan. Want uiteindelijk moet ik het zelf doen. De sportieve oefeningen tussendoor waren heel fijn. Je kunt er energie in kwijt en het ontlaadt ook, maar geeft tegelijk ook weer energie! Daarnaast hebben wij ook gelachen en dan weet je dat je op je gemak bent bij je coach. Het vertrouwen in merel was er direct. Ze voelt goed aan wat je nodig hebt”.

 

Wanneer is het:

 • Vrijdag 29 september 2017
 • Vrijdag 6 oktober 2017
 • Vrijdag 13 oktober 2017
 • Vrijdag 20 oktober 2017
 • Vrijdag 3 november 2017
 • Vrijdag 10 november 2017

Waar is het:

Gymzaal de GIBRALTAR in ZAANDAM

Adres: Brikstraat 6 ( vanaf de straat de watering ga je de Brikstraat in bij het gebouw ''LEEF'', daarna is het de eerste straat rechtsaf en daar zie je aan je rechterhand een glazen gymzaal deur met ingang gymzaal er op. Daar kun je aan bellen)

 

Hoe laat is het:
Alle 6 de trainingen zijn van 20:00 tot 21:00 uur

Hoeveel keer is het:
6x

Hoe lang is het:
1 uur per training

Voor wie is deze training?

Deze training is voor mensen die:

Zich niet zo goed durven te uiten
Moeite hebben met assertief en of weerbaar zijn
Willen werken aan hun sociale vaardigheden
Moeite hebben met ruimte innemen
Een negatief zelfbeeld hebben
Negatief denken
Minder zelfvertrouwen ervaren

Inhoud van de training

 • Werken aan de juiste houding
 • Voorbeeldfunctie
 • Werken aan de juiste antwoorden
 • Hoe kun je eventueel een ander adviseren het juiste te zeggen na een rotopmerking of pestgedrag?
 • Stemgebruik
 • Hoe kom je sterk en krachtig over
 • Grenzen aangeven
 • Nee leren zeggen
 • Hoe reageer je als iemand boos op je is
 • Weerbaarheidspakket
  €199
  6x60 minuten

  Telefonisch kennismakingsgesprek (kosteloos)

  Opdrachten voor thuis