Welke methode gebruik ik en waarom?

Tijdens mijn trainingen wissel ik af met fysieke oefeningen, gecombineerd met mentale coaching.

De fysieke oefeningen zijn wisselend van aard en kunnen onder andere bestaan uit kickboksen op een zak, paal of kussen. Maar ook allerlei oefeningen, spelletjes en activiteiten met de diverse materialen uit de zaal. Zo gebruik ik bijvoorbeeld schuimrubberen slangen (ook in het zwembad te zien) om tegen elkaar te slaan om elkaars grenzen aan te geven. Of doen we rollenspellen om een situatie goed onder de knie te krijgen. De diversiteit aan fysieke oefeningen zorgt ervoor dat geen enkele training hetzelfde is.

De mentale coaching combineer ik vaak tijdens de fysieke oefeningen, omdat iemand dan direct kan voelen hoe hij/zij ergens tegenaan kijkt. Dit kan ook door middel van bepaalde kaartspelen of andere mentale spellen zijn.
De opdrachten die ik na een training mee naar huis geef, zorgen ervoor dat de doelen nog sneller bereikt kunnen worden.Tevens voorzie ik de ouders (wanneer ik een training geef aan een kind) van de juiste handvatten om de doelen van hun kind nog beter te bereiken en ouders weten hoe te handelen bij bepaalde lastige situaties.

Waarom deze methode?

Omdat het echt werkt!

Ik heb diverse mensen gesproken die bij mij kwamen voor een training en vertelde dat ze niet alleen maar willen zitten op een stoel en luisteren naar iemand en vervolgens doodmoe naar huis gaan en niet weten waar het gesprek over ging en hoe dan verder met je doelen?

Door mijn unieke methode van fysieke oefeningen, gecombineerd met mentale coaching bereik je de doelen vele malen sneller vanwege het volgende:

Tijdens beweging komt er endorfine vrij, waardoor je als ware ruimte krijgt om nieuwe dingen te leren en energie krijgt. Daarnaast pas ik mentale coaching toe door middel van gesprekken, rollenspellen, tips en een spiegel voor houden van hoe iemand is, kan zijn, zou kunnen zijn en zou willen zijn. Mijn cliënt kan hierdoor inzien wat hij/zij echt niet meer wilt of juist wel wilt en is bereid om te werken aan zijn/haar nieuwe uitdagingen.

Het voordeel van mijn trainingen is dat een cliënt zich niet heel erg vermoeid voelt door de gesprekken, maar energie voelt om de doelen aan te gaan pakken!
En de cliënt weet waar hij/zij thuis mee verder kan gaan, door de simpele opdrachten die ik mee geef.

 

“Onze dochter was onzeker in de omgang met leeftijdsgenoten en trok zich steeds meer terug.
Na een paar trainingen bij Merel begonnen we al verschil te merken.
Vooral de gesprekken in combinatie met de fysieke oefeningen werkt goed.
Het uitgebreide verslag na iedere training hebben wij als ouders als erg prettig ervaren”.

 

DSC_0778

Individuele training

Bovenstaande methode zet ik onder andere in tijdens mijn individuele trainingen. Wil jij meer weten over de mogelijkheden rondom mijn individuele trainingen, klik dan op de knop hieronder.

Meer informatie

 

Groepstrainingen

Bovenstaande methode zet ik onder andere in tijdens mijn groepstrainingen. Wil jij meer weten over de mogelijkheden rondom mijn groepstrainingen, klik dan op een van de knop hieronder.

Groepstraining