Rots en water trainingGaat het niet goed op school met je kind? Is je kind snel boos? Vind je kind het moeilijk om nieuwe vrienden te maken? Heeft je kind soms het gevoel dat niemand hem/haar begrijpt?

Een Rots en water weerbaarheidstraining ( groep) kan jouw kind helpen om voor zichzelf op te komen én om beter met andere mensen om te gaan. Rots en Water is een fysieke weerbaarheidstraining voor kinderen waarin ze vooral gaan ervaren (bewustwording) door te doen (bewegen). Deze wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek is een van oorsprong Nederlands product dat opgezet is door Freerk Ykema.

Door te oefenen en te praten met andere kinderen leert je kind om in te schatten wanneer hij/zij een Rots kan zijn en wanneer Water. De Rots staat voor weerbaarheid: voor jezelf opkomen, jezelf kunnen verdedigen en in jezelf vertrouwen. Het Water staat voor solidariteit: dat betekent dat je je in kunt leven in andere mensen en dat je jezelf kunt beheersen wanneer je bijvoorbeeld heel boos wordt.

Lees hier meer over de rots en water weerbaarheidstraining
In deze snelle maatschappij moet een kind grenzen leren stellen om zo voor zijn/haar eigen veiligheid te kunnen zorgen. Daarnaast moet het kind vaardig zijn om sociale contacten op te kunnen bouwen. Ook is het belangrijk dat het kind zich bewust is van zijn/haar eigen gevoel en wensen om eigen beslissingen te kunnen nemen en daardoor leren wat zijn/haar eigen weg is (Rots) in verbondenheid met anderen (water). Een kind dat zich veilig en sterk voelt zal contact zoeken met anderen om samen te spelen, samen te zijn en het mooiste wat hij/zij in zich heeft te laten zien. Denken en doen zijn met elkaar verbonden. Door je lichaam beter te voelen en te begrijpen, kun je emoties beter herkennen en daar vervolgens naar handelen. Kinderen worden bewust van (lichaams) houding, voel je je (on)zeker? Hoe kun je reageren op een specifieke situatie? Wat doe je als je gepest wordt? Wat doe je als je iets niet wilt? Durf je nee te zeggen? Een vraag te stellen? Kan je samenwerken? Ben je snel afgeleid? Een rots en water weerbaarheidstraining kind is de training om hier allemaal mee aan de slag te gaan!
Filmpje rots en water weerbaarheidstraining

Wat leert jouw kind bij een rots en water training?

 • Bewust worden van zijn/haar lichaam
 • Stevig en sterk te staan
 • Ademhaling te gebruiken
 • Concentreren
 • Bewust worden van lichaamshouding van zichzelf en anderen
 • Aanvoelen en aangeven van grenzen
 • Leren omgaan met conflicten
 • Samenwerken
 • Ontwikkelen van meer zelfvertrouwen
 • Gebruiken van de Rots kwaliteit (voor mezelf opkomen, weten wat ik wil)
 • Inzetten van de Water kwaliteit (samenwerken, rekening houden met anderen)

Voor wie is een rots en water weerbaarheidstraining geschikt?

Voor kinderen van 6-10 jaar. (groepen van 6-10) (Is jouw kind jonger of ouder en wil je toch graag dat het aansluit bij een rots en water groepstraining? Neem dan even contact met me op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. info@zelfvertrouwenvergroten.nl of bel naar 06-44124646)

Die bijvoorbeeld wat steviger in hun schoenen willen leren staan, als je kind gevoelig is voor de mening van een ander, onzeker is, gepest wordt of anderen pest, druk is, concentratieproblemen heeft, sociaal onhandig is, moeite heeft om voor zichzelf op te komen.
Ieder kind kan op zijn eigen wijze van de rots en water training leren. Het doel is om je kind te verrijken en versterken. Je kind bewust, fysiek sterker en mentaal krachtiger te maken. De training kan een mooie toevoeging zijn voor zijn / haar sociale en emotionele ontwikkeling.

(Mocht jouw kind een andere leeftijd hebben of komen de datums en tijden je niet uit, dan is wellicht een individuele weerbaarheidstraining wat voor jullie? Neem gerust contact met me op om samen naar de mogelijkheden te kijken).

Ouders worden betrokken bij de rots en water weerbaarheidstraining
Ongeveer een week voor de rots en water training is er een telefonisch kennismakingsgesprek (datum voor telefonisch gesprek in overleg). Ouders krijgen hier informatie over wat een rots en water training inhoudt, we bespreken de doelen van jouw kind en er kunnen vragen gesteld worden.

Na elke training krijgen ouders een mail met een korte samenvatting over de les en enkele handvatten om thuis mee aan de slag te gaan.

Vergoeding zorgverzekeraar
Rots en Waterweerbaarheidstraining valt onder de alternatieve geneeswijzen-preventieve gezondheidszorg en wordt daardoor steeds vaker bij een aantal Zorgverzekeraars geheel òf gedeeltelijk vergoed. De vergoedingen zijn afhankelijk van welk pakket je hebt afgesloten. Zie daarvoor de link en vraag na bij je zorgverzekeraar! https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/preventieve-zorg

Tevens is het mogelijk om via een PGB (persoonsgebonden budget) een rots en water training aan te vragen. Je hebt hiervoor mijn AGB code nodig.

Deze is: 41787415

Praktische informatie

De rots en water weerbaarheidstraining (groep) bestaat uit:

 • 1 x telefonisch kennismakingsgesprek vooraf (indien gewenst)
 • 8 x lessen rots en water training a 1 uur per les
 • De training gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen (anders individuele training mogelijk)
 • Elk kind krijgt een map mee voor thuis met daarin een opdracht voor die week.
  (de map moet dus elke week mee terug voor een nieuw blad en het bespreken van de opdracht.)
 • Ouders krijgen na elke training een mail met korte samenvatting en handvatten voor thuis
 • Locatie: Assendelft (15 minuten vanaf Zaandam en 15 minuten vanaf Amsterdam)

Kosten: €175 per kind 

Datums en tijden rots en water weerbaarheidstrainingen

Bekijk hier alle datums

Individuele rots en water weerbaarheidstraining

Sommige kinderen vinden het gewoonweg niet fijn om samen met anderen in groepsverband aan hun doelen te werken. Of de datums of tijden van de groepstraining komen niet goed uit op dat moment. Dan is een individuele rots en water training voor uw kind een goede oplossing.

Ik adviseer steeds vaker ouders met bijvoorbeeld hoog sensitieve kinderen of overprikkelde kinderen of veel doelen om aan te werken een individuele rots en water training bij mij te volgen. Hoog sensitieve kinderen zouden namelijk al genoeg aan de diverse prikkels van de gehele dag kunnen hebben en krijgen dan teveel prikkels binnen met andere kinderen om zich heen, waardoor er moeizamer aan de doelen gewerkt kan worden.
Een individuele rots en water training kan en mag op elke willekeurige leeftijd. Het gaat mij om de doelen waar we samen aan gaan werken.

Dagen en tijden van de rots en water weerbaarheidstraining gaan in overleg

Ik begrijp dat sommige mensen soms moeilijk zitten in hun tijd vanwege school, sporten of andere bezigheden, we komen er vast samen uit om een passende dag en tijd te vinden.

Kosten: € 69,00 per uur 

Inschrijven voor individuele trainingen

Inschrijven
Lees meer over de individuele rots en water weerbaarheidstraining
De kosten van een individuele training zijn hoger, omdat je de doelen van een kind vele malen sneller bereikt met individuele aandacht.

De kosten voor een individuele training zijn: € 69,00 per uur, deze worden in rekening gebracht met een factuur per e-mail. Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% B.T.W, reiskosten en materialen.

Bij verhindering dient tenminste 24 uur tevoren afgezegd te worden. Anders wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Het tijdig verzetten van een afspraak is natuurlijk altijd mogelijk.

Om goed aan de doelen van jouw kind te kunnen werken, adviseer ik minimaal 5 lessen van een uur af te nemen. (Met de mogelijkheid tot meer lessen.) Tijdens een kosteloos telefonisch intakegesprek bespreken we samen de doelen van je kind en kan ik globaal een indicatie geven over het aantal lessen dat jouw kind nodig zou kunnen hebben. Denk er wel aan dat elk kind anders leert of anders dingen oppakt. We houden hierover contact met elkaar. Mail of bel me gerust om hier meer informatie over te vragen: Info@zelfvertrouwenvergroten.nl of bel me gerust op 06-44124646
Merel van Veen
De trainingen vinden plaats in Assendelft.