Rots en water weerbaarheidstraining

Gaat het niet goed op school met je kind? Is je kind snel boos? Vind je kind het moeilijk om nieuwe vrienden te maken? Heeft je kind soms het gevoel dat niemand hem/haar begrijpt?

Een Rots en water training kan jouw kind helpen om voor zichzelf op te komen én om beter met andere mensen om te gaan.
Rots en water is een sociale weerbaarheidstraining. Door te oefenen en te praten met andere kinderen leert je kind om in te schatten wanneer hij/zij een Rots kan zijn en wanneer Water. De Rots staat voor weerbaarheid: voor jezelf opkomen, jezelf kunnen verdedigen en in jezelf vertrouwen. Het Water staat voor solidariteit: dat betekent dat je je in kunt leven in andere mensen en dat je jezelf kunt beheersen wanneer je bijvoorbeeld heel boos wordt.

Wat leert jouw kind bij een rots en water training?

 • Bewust worden van zijn/haar lichaam
 • Stevig en sterk te staan
 • Ademhaling te gebruiken
 • Concentreren
 • Bewust worden van lichaamshouding van zichzelf en anderen,
 • Aanvoelen en aangeven van grenzen
 • Leren omgaan met conflicten
 • Samenwerken
 • Ontwikkelen van meer zelfvertrouwen
 • Gebruiken van de Rots kwaliteit (voor mijzelf opkomen, weten wat ik wil)
 • Inzetten van de Water kwaliteit (samenwerken, rekening houden met anderen)

Rots en water

 

 

Denken en doen zijn met elkaar verbonden. Door je lichaam beter te voelen en te begrijpen, kun je emoties beter herkennen en daar vervolgens naar handelen.
Kinderen worden bewust van (lichaams) houding, voel je je (on)zeker? Hoe kun je reageren op een specifieke situatie? Wat doe je als je gepest wordt? Wat doe je als je iets niet wil? Durf je nee te zeggen? Een vraag te stellen? Kan je samenwerken? Ben je snel afgeleid?

Voor wie?

Voor kinderen van 6-12 jaar. (groepen van 6-9 jaar en 10-12 jaar)

Bijvoorbeeld om steviger in je schoenen te leren staan, als je kind gevoelig is voor de mening van een ander, onzeker is, gepest wordt of anderen pest, druk is, concentratie-problemen heeft, sociaal onhandig is, moeite heeft om voor zichzelf op te komen.
Ieder kind kan op zijn eigen wijze van de training leren. Het doel is om je kind te verrijken en versterken. Je kind bewust, fysiek sterker en mentaal krachtiger te maken. De training kan een mooie toevoeging zijn voor zijn / haar sociale en emotionele ontwikkeling.

Ouders worden bij de training betrokken  

Ongeveer een week voor de rots en water training is er een telefonisch kennismakingsgesprek (datum voor telefonisch gesprek in overleg). Ouders krijgen hier informatie over wat een rots en water training inhoudt, we bespreken de doelen van jouw kind en er kunnen vragen gesteld worden.

Tijdens de eerste les mogen ouders de eerste 15 minuten meedoen met het kennismakingsspel. Op deze manier leren we elkaar meteen een beetje kennen en is het minder spannend voor je kind.

Tijdens de laatste rots en water training mag er 1 van de ouders de hele les mee doen. Ouders krijgen zo een beeld van wat we hebben gedaan tijdens alle lessen, zien dat hun kind een plankje doorslaat en zijn erbij tijdens de diploma uitreiking van hun kind. Kinderen vinden het leuk om aan ouders te laten zien wat ze hebben geleerd....

Bovenstaande voorstellen zijn uiteraard niet verplicht om te doen, maar kinderen vinden het vaak wel erg fijn en super leuk als een van hun ouders iets met ze samen doet.
Na elke training krijgen ouders een mail met een korte samenvatting over de les en enkele handvatten om thuis mee aan de slag te gaan.

Ouder en kind

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Rots en Watertraining valt onder de preventiezorg en wordt daardoor steeds vaker bij een aantal Zorgverzekeraars geheel òf gedeeltelijk vergoed. De vergoedingen zijn afhankelijk van welk pakket je hebt afgesloten. Zie daarvoor de link en vraag na bij je zorgverzekeraar!
https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/preventieve-zorg

Praktische informatie

De rots en water training bestaat uit:

- 1 x telefonisch kennismakings gesprek 
- 8 x lessen rots en water training (laatste les mogen ouders mee doen)
- 1e les mogen de ouders het 1e kwartier mee doen met het kennismakingsspel
- De training gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen ( anders individuele training mogelijk)
- Elk kind krijgt een werkboekje mee voor thuis
- Ouders krijgen na elke training een mail met samenvatting en handvatten voor thuis
- Kosten: €175 per kind 

Datums, tijden en locaties groep 6-9 jaar 2018

Assendelft ( Parkrijklaan 121 D, speelzaal school de meander)

Dinsdagen van 15:30 tot 16:30 uur

2/10, 9/10, 16/10 ( 1 week vakantie) 30/10, 6/11,  13/11 en 20/11 en 27/11   

Inschrijven rots en water training

Assendelft ( Parkrijklaan 121, boven school de meander)

Donderdagen van 15:30 tot 16:30 uur

4/10, 11/10, 18/10 ( 1 week vakantie) 1/11, 8/11,  15/11 en 29/11

Inschrijven rots en water training

Datums, tijden en locaties groep 10-12 jaar

 

Binnenkort komen er nieuwe datums voor deze training

 Wil je graag je kind opgeven voor deze training, stuur me gerust een mail naar info@zelfvertrouwenvergroten.nl om jou eventuele voorkeur voor dagen aan te geven.

Binnenkort komen er nieuwe datums voor deze training

Wil je graag je kind opgeven voor deze training, stuur me gerust een mail naar info@zelfvertrouwenvergroten.nl om jou eventuele voorkeur voor dagen aan te geven

Individuele training

Steeds vaker adviseer ik ouders met bijvoorbeeld hoog sensitieve kinderen of veel doelen om aan te werken een individuele training bij mij te doen. Hoog sensitieve kinderen hebben namelijk al genoeg aan de diverse prikkels van de gehele dag en krijgen dan teveel prikkels binnen met andere kinderen om zich heen, waardoor er moeizamer aan de doelen gewerkt kan worden.

Kinderen van boven de 12 jaar willen meestal niet meer in groepsverband werken omdat ze dan ''nieuwe kinderen'' moeten leren kennen en ze zich dan schamen of er tegen op zien om nieuwe gezichten te zien. Wellicht is het dan ook een idee om je kind een individuele training te laten volgen.
De kosten van een individuele training zijn hoger, omdat je de doelen van een kind vele malen sneller bereikt met individuele aandacht.

Mail of bel me gerust om hier meer informatie over te vragen:

Info@zelfvertrouwenvergroten.nl
06-44124646
Merel van Veen