Welke uitdaging ga jij op vakantie aan om je zelfvertrouwen te vergroten?

Het is weer tijd voor vakantie! Dat betekent lekker uitrusten en vooral genieten van alles wat er op je pad komt. Als je niet op vakantie gaat dan is het ook goed om stil te staan bij hoeveel rust je jezelf gunt, of hoeveel rust je eigenlijk neemt en welke uitdaging jij de komende tijd aan wilt gaan voor jezelf.

Waar je ook heen gaat en wanneer je je rust pakt, maakt niet zoveel uit.

Nieuwe uitdagingen kunnen je zelfvertrouwen een enorme boost geven.

Sinds een jaar of vier ga ik samen met mijn gezin naar Kroatië kamperen aan de zee.
Bijna de hele dag gaan er speedboten voorbij met parasailers.
Bij elke parasailer die voorbij komt, voel ik de bewondering. Maar tegelijkertijd knaagt het aan me dat ik niet durf vanwege mijn hoogtevrees en zij durven wel.
Wat nog meer aan mij knaagt is de vraag in hoeverre mijn hoogtevrees verbetert is in de loop der jaren, aangezien ik nu wel naar 8 hoog in een flat ga en naar beneden durf te kijken.
Vorig jaar gingen er dagen voorbij en zat ik telkens weer vol bewondering te kijken naar de parasailers. Op een dag vraag ik aan mijn man of hij eigenlijk zou willen parasailen. Hij kijkt me erg vragend aan en zegt: mm ja ik denk het wel, maar alleen vind ik het ongezellig.
Ik geef aan wat er door me heen gaat bij elke parasailer die voorbij komt en dat het aan me knaagt om het wel of niet te proberen. De dag gaat voorbij met twijfel en gedachtes en opeens is het avond, zonder dat ik ook maar iets heb besloten. Ik baal van mezelf! Wat wil je nou eigenlijk Merel?!
De volgende dag sta ik vastbesloten op. Ik zeg tegen mijn man: Ik wil parasailen maar dan wel NU!
Ik vermoed dat mijn man mij inmiddels lang genoeg kent, om te weten dat als ik zoiets resoluuts zeg, je daar direct gebruik van moet maken, anders komt het twijfelen weer naar boven.
We gaan kijken of er NU plek is en niet pas laat in de middag!
Eenmaal voor ‘’het hokje’’ gaat het opeens heel snel. Er is plek, we rekenen af, worden meegenomen, krijgen zwemvesten aan, gaan in een speedboot zitten en worden direct in de touwen vastgezet om te gaan parasailen!! Geen moment om na te denken dus over wat dan ook!
Ik vraag aan de man die dit allemaal verzorgt of hij nog tips heeft voor me.
Hij zegt: ‘’When you’re up, do not look down’’!!
Terwijl we steeds hoger worden gehesen, valt het me op dat ik geen ondergrond onder mijn voeten heb. Hier krijg ik even de kriebels van in mijn buik, maar ik weet mezelf rustig te houden. Vervolgens kijk ik naar de mooie omgeving en… ‘’I look down’’!

 

20150808_103512Wauw!! Allemaal kleine mensjes en bootjes op het water. Mijn man hangt naast mij en vraagt: Gaat het goed met je schat?
Ik zeg: Wauw, wat is dit kicken zeg! Wat is dit mooi!!

20150808_103936

 

 

Al voor ik het weet worden we langzaam weer naar beneden getrokken en gaan we nog lekker hard met de speedboot naar de kant toe.
De hele dag voel ik energie, trots en wil ik vooral nog een keer nog een keer 😉
Maar.. helaas kan dit niet meer omdat ik te lang heb uitgesteld en we alweer in moeten pakken voor de terugreis.

 

De wijze lessen die ik hiervan heb meegenomen/geleerd zijn:

  • Als iets al jaren aan me knaagt, moet ik voor mezelf gaan onderzoeken of ik het echt wil of niet. Niet jaren blijven twijfelen.
  • Als ik vroeger last had met naar beneden kijken op een flat, dan hoeft dit niet mijn hele leven zo ervaren te worden.
  • Als ik in mijn kracht sta om iets door te zetten, dan moet ik naar mezelf luisteren.
  • Als ik te lang twijfel dan zijn dit twijfels uit angst voor wat ik mezelf aan praat en niet reële twijfels voor het onbekende.
  • Mijn grootste inzicht ooit is: Het gevoel van doorzetten, trots op mezelf zijn, de energie en de kick geven me zoveel meer, dan de twijfels uit angst al die jaren. Angst is iets wat je kunt onderzoeken, wat je kunt doorbreken en vooral wat je de baas kan zijn!

En wanneer je de baas bent over jezelf, dan kan je zelfvertrouwen groeien!

 

Ik wens jou heel veel succes, plezier, energie en doorzettingsvermogen en vooral veel zelfvertrouwen toe in de nieuwe uitdagingen die jij aan gaat.

 

Fijne vakantie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *